Europees Sociaal Beleid

Tweejaarlijks in de maand mei & juni organiseert AIAS een post-academische leergang Europees Sociaal Beleid. De leergang richt zich op de sociale en economische betekenis van de Europese politiek. Naast de geschiedenis van de Europese sociale politiek komen ook de recente uitbreiding naar Oost-Europa, de dienstenrichtlijn, het werkgelegenheidsbeleid en de Europese en Amerikaanse ondernemingsmodellen aan de orde.

De leergang bestaat uit 4 bijeenkomsten. Per bijeenkomst zijn er 2 inleidingen. De inleiding wordt gehouden door onderzoekers uit verschillende wetenschappelijke disciplines. Verschillende bijeenkomsten worden gehouden in de Engelse taal. Door de aanwezigheid van gerenommeerde inleiders en deskundigen bestaat er bovendien alle mogelijkheid tot het voeren van een diepgaande discussie. Het programma is bedoeld voor Masterstudenten van AIAS, daarnaast worden geĆÆnteresseerde buitenstaanders toegelaten. Belangstellenden kunnen een afsluitend werkstuk schrijven en een certificaat van de Universiteit van Amsterdam behalen.

De leergang wordt begeleid door de heer Wim van Velzen, fellow bij AIAS. Van Velzen was tot voor kort lid van het Europees Parlement en was o.a. in de hoedanigheid van voorzitter van de Sociale Commissie nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Europees sociaal beleid. De organisatie is mede in handen van Marc van der Meer, verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van het AIAS-onderwijs.

 
| More